Degustační sada Michel Cluizel „Byl jednou jeden kakaový bob“ s dárkovou taškou
Degustační sada Michel Cluizel „Byl jednou jeden kakaový bob“ s dárkovou taškou Celý popis
Katalogové číslo: 2f523b3f
Degustační sada Michel Cluizel „Byl jednou jeden kakaový bob“ – „Il Etait Une Feve“ s dárkovou taškou
Degustační sada „Il était une feve“ Vás provede celým procesem přípravy prvotřídní čokolády. Možná poprvé ochutnáte:
- pražené kakaové boby
- kakaové máslo
- kakaovou hmotu, ze které vzniká čokoláda
Druhou částí degustační sady jsou čokolády od bílé až po hořkou v podobě 25 čokoládových disků:
- bílá čokoláda Ivoire 33%
- vysokoprocentní mléčná čokoláda Grand Lait 45%
- plantážní hořká čokoláda Los Ancones 67% Bio (Dominikánská Republika)
- hořká čokoláda Noir 72%
- hořká čokoláda Grand Noir 85%
Tato degustační sada je výjimečným zážitkem, který Vám umožní nahlédnout do tajů výroby prvotřídní čokolády. Přiložen je profesionální průvodce ve francouzštině a angličtině s krásnými fotografiemi.
Luxusní papírová krabička je chráněna průhledným přebalem. K degustační sadě dostanete také originální dárkovou tašku Michel Cluizel z pevného papíru, do které degustační sada krásně vklouzne a vytvoří tak elegantní dárek.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- Ivoire 33%:
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „White plain origin bars“
- finalista, International Chocolate Awards 2014 – Europe, kategorie „Bars – White plain/origin bars“
- Grand Lait 45%:
- zlatá medaile, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
- Los Ancones 67% Bio:
- vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
- Noir 72%:
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80 %“
- Grand Noir 85%:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Over 80 %“
Složení: kakao, cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, barviva (karmín, kurkumin, E171, E172), emulgátor: řepkový lecitin, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a rozměry degustační sady: 105 g, 33,5 x 11,0 x 2,5 cm
Rozměr dárkové tašky: 30 x 37 x 10 cm