Degustační sada „Intro Lait“
Degustační sada „Intro Lait“ Sada pro seznámení s francouzskými mléčnými čokoládami Michel Cluizel a Francois Pralus. Součástí sady jsou tištěné degustační poznámky ke všem čokoládám a degustační postup, jak si vychutnat čokoládu všemi smysly. Sada obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků pěti druhů mléčných čokolád. Celý popis
Katalogové číslo: 9b7c255a
Degustační sada „Intro Lait“
Sada pro seznámení s francouzskými mléčnými čokoládami Michel Cluizel a Francois Pralus. Součástí degustační sady jsou tištěné degustační poznámky ke všem čokoládám a degustační postup, jak si vychutnat čokoládu všemi smysly. Sada obsahuje deset jednotlivě balených čtverečků pěti druhů mléčných čokolád.
Od Michela Cluizela si vychutnejte 3 plantážní čokolády (čokolády z kakaových bobů, které byly pěstovány na jedné plantáži, podle které se čokoláda jmenuje.) a jednu z pečlivě vybrané směsi bobů. Francois Pralus vám přináší oblastní čokoládu z kakaových bobů z plantáží v Indonésii.
Podrobný popis jednotlivých mléčných čokolád:
- Michel Cluizel: Grand Lait 45%
- Michel Cluizel: Mangaro Lait 50% (Madagaskar, odrůda Criollo)
- Michel Cluizel: Riachuelo lait 51% (Brazílie)
- Michel Cluizel: La Laguna Lait 47% (Guatemala, odrůda Criollo)
- Francois Pralus: Mélissa Milk 45% (Indonésie, odrůda Criollo)
Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím do popisů příslušných čokolád.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- MC Riachuelo: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“
- MC Grand Lait: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar
- MC Mangaro: bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar
- MC Riachuelo: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- MC Grand Lait: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- MC Laguna: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2019 European Final, kategorie „Plain/Origin milk chocolate bars“
- MC Riachuelo: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“
- MC Mangaro: finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“
- MC Mangaro: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
- FP Melissa: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars – organic“
- FP Melissa: bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Milk Chocolate Bean-To-Bar“
- FP Melissa: 3 hvězdy, World Chocolate Awards 2014, kategorie „Milk Chocolate or Milk Chocolate with Vanilla“
- FP Melissa: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“
Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm
Složení čokolád Michel Cluizel: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, plnotučné sušené mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Složení čokolády Francois Pralus: 45% kakao, sušené mléko, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin:
Michel Cluizel si dává opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.