Degustační cestovatelská knihovnička Francois Pralus
Knihovnička čokoholika na cestě kolem světa. V této originální degustační sadě, jež na první pohled připomíná miniaturní knihovničku, najdete 24 jedno-oblastních miničokoládek Francois Pralus. Součástí jsou podrobné tištěné degustační poznámky. Celý popis
Katalogové číslo: f50b855e
Degustační „cestovatelská knihovnička“ z čokolád Francois Pralus
Součástí sady jsou podrobné tištěné degustační poznámky a návod jak si vychutnat čokoládu všemi smysly.
Knihovnička čokoholika na cestě kolem světa. V této originální degustační sadě, jež na první pohled připomíná miniaturní knihovničku, najdete 24 jedno-oblastních (single-origin) miničokoládek Francois Pralus. Ochutnáte 10 různých druhů z těchto oblastí: Papouasie (Papua-Nová Guinea), Indonésie, Sao Tomé (ostrov Svatého Tomáše), Trinidad, Vénézuela, Tanzanie, Ghana, Madagascar (Madagaskar), Colombie (Kolumbie) a Equateur (Ekvádor). Všechny mají optimální 75% obsah kakaové hmoty.
V této degustační sadě si vychutnáte rozdíly mezi jednotlivými odrůdami kakaových bobů (Criollo, Trinitario a Forastero) a porovnáte chuť čokolád z různých oblastí.
Degustační poznámky k čokoládám:
- Papouasie Trinitario: jemně kyselkavá čokoláda bohatá na ovocné tóny.
- Indonésie Criollo: čokoláda bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti. Zajímavé tóny nezralých špendlíků a jemně připáleného karamelu.
- Sao Tomé Forastero: čokoláda s velmi plnou, robustní chutí. Bohatá na tropické ovocné tóny.
- Trinidad Trinitario: příjemně chuťově vyvážená čokoláda s pestrým spektrem chuťových tónů – například zeleného ovoce a jablek.
- Vénézuela Trinitario: robustní čokoláda s výraznou kyselostí.
- Tanzanie Forastero: čokoláda s výraznou zemitou hořkostí.
- Ghana Forastero: čokoláda se sytými tóny tropického ovoce.
- Madagascar Criollo: velmi jemná čokoláda s ovocnými tóny malin a červených hroznů.
- Colombie Trinitario: chuťově pestrá čokoláda. Střídají se kouřové tóny tabáku se sladkými tóny tropického ovoce, hroznů a ořechů. Dlouhý, lehce karamelový závěr s jemnou kyselostí.
- Equateur Arriba: čokoláda s příjemnou plnou hořkostí s nenápadným ovocným podtónem a výraznou tučností kakaového másla.
Při degustaci doporučujeme otevřít atlas světa a láhev oblíbeného vína. Cestovat se dá jak vidno i velmi pohodlně a se sladkou pusou :-).
Složení: 75% kakao, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 120 g, 108×55×55 mm
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii