Čokoláda Michel Cluizel Riachuelo Lait 51%
Čokoláda Michel Cluizel Riachuelo Lait 51% Vysokoprocentní – 51% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Riachuelo“ v srdci deštného pralesa v Brazílii. Velmi jemná, krémová čokoláda se sladkými karamelovými, ovocnými a jemně kořeněnými chuťovými tóny. Celý popis
Katalogové číslo: 76cc7ee6
Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Riachuelo 51%
Vysokoprocentní – 51% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Riachuelo“ v provincii Bahia v Brazílii. Plantáž se nachází přímo v srdci deštného pralesa blízko pobřeží atlantského oceánu. Kakaovníky zde pěstují v souladu s místní faunou a flórou - rostou společně s mnoha místními exotickými dřevinami jako jsou např. stromy Massaranduba nebo Pau d’Arco. Taková brazilská permakultura v praxi :)
Velmi jemná, krémová čokoláda se sladkými karamelovými, ovocnými a jemně kořeněnými chuťovými tóny.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“
- 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“
Složení: plnotučné sušené mléko, kakaová hmota (kakao a čisté kakaové máslo z plantáže Riachuelo), třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948.