Čokoláda Michel Cluizel Mokaya Bio 66%
Čokoláda Michel Cluizel Mokaya Bio 66% Jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce, nesmělé tóny pražených mandlí, lískových oříšků a sladké papriky, až k rekordnímu desetiminutovému čokoládovému vyvrcholení. Celý popis
Katalogové číslo: cfae4063
Čokoláda Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Mokaya Bio 66%
Tato jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí je připravena z kakaových bobů pěstovaných na plantáži Mokaya v oblasti Chiapas v Mexiku. Kakaové boby jsou v bio kvalitě. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce, nesmělé tóny pražených mandlí, lískových oříšků a sladké papriky, až k rekordnímu desetiminutovému intenzivně čokoládovému vyvrcholení :-).
Plantáž Mokaya se nachází v Mexiku v oblasti Chiapas - kolébce pěstování kakaa.
Téměř před dvěma tisíci lety, si Moakyové, místní domorodí indiáni žívící se převážně rybařením, připravovali nápoj z kakaové dužníny a bobů - první „čokoládu“ na světě. Nazývali ji „kakawa.“
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
- zlatá medaile - Special Award - organic, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“
Složení: kakao z plantáže Mokaya, třtinový cukr, kakaové máslo, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948.