Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Noir 65%
Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Noir 65% Tato jemná 65% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných a květinových chutí. Jemná kyselost tropického ovoce přináší radostný, prosvětlující pocit. Celý popis
Katalogové číslo: 4fa16dd1
Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Noir Criollo 65%
Tato jemná 65% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných chutí. Těmi probleskuje květový nektar, ale když jej člověk záměrně hledá, ne a ne ho najít. Jemná kyselost tropického ovoce přináší radostný, prosvětlující pocit. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Pěstují se zde vysoce aromatické kakaové boby variety Criollo.
Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Cluizel Mangaro Noir 65% (v angličtině)
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
Složení: kakao z plantáže Mangaro, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948.