Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Lait 50%
Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Lait 50% Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Je oceňována pro svůj medově karamelový nástup, který se rozvine v pestrou směs květinových chutí a chutí tropického ovoce, medu a rozinek. Celý popis
Katalogové číslo: 64a53b0b
Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Lait Criollo 50%
Vysokoprocentní mléčná plantážní čokoláda z Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Je oceňována pro svůj medově karamelový nástup, který se rozvine v pestrou směs květinových chutí a chutí tropického ovoce, medu a rozinek. Tato chuť přináší radostný, prosvětlující pocit. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru a pěstují se zde kakaové boby vysoce aromatické variety Criollo.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
- první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
- finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“
Složení: plnotučné sušené mléko, kakaová hmota (kakao a čisté kakaové máslo z plantáže Mangaro), třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161 × 79 × 7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948.