Čokoláda Michel Cluizel Los Anconès Bio 67%
Čokoláda Michel Cluizel Los Anconès Bio 67% 67% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a dokonce i zelené olivy. Celý popis
Katalogové číslo: 137da998
Čokoláda Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Los Anconès Bio Noir Trinitario 67%
67% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a dokonce i zelené olivy. Připravená je z kakaových bobů variety Trinitario v bio kvalitě, které na plantáži „Los Anconès“ pěstuje rodina Rizkových již od roku 1903.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Michel Cluizel Los Anconès 67% (v angličtině)
Složení: kakao z plantáže Los Ancones,třtinový cukr, kakaové máslo, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948.