Čokoláda Jordis ZAP - tmavá se zázvorem a pomerančem 67%
Čokoláda Jordis ZAP - tmavá se zázvorem a pomerančem 67% Tmavá, 67% čokoláda posypaná velkými kousky kandovaného pomeranče a zázvoru. Tato trojkombinace chutí přijde vhod v každém ročním období. Snoubí v sobě živelnost Karibiku a pikantnost Asie. Čokoláda je připravená z kakaových bobů z Jamajky, Grenady a Mexika. Celý popis
Katalogové číslo: 199b17cf
Čokoláda Jordis ZAP - tmavá se zázvorem a pomerančem 67%
Tmavá, 67% čokoláda posypaná velkými kousky kandovaného pomeranče a zázvoru. Tato trojkombinace chutí přijde vhod v každém ročním období. Snoubí v sobě živelnost Karibiku a pikantnost Asie. Čokoláda je připravená z kakaových bobů z Jamajky, Grenady a Mexika.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Dark Bean to Bar Flavoured“
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Posyp: kandovaný pomeranč 10%, kandovaný zázvor 10%. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.
Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm
Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.