Čokoláda Jordis TRK - mléčná s kozím mlékem 55%
Čokoláda Jordis TRK - mléčná s kozím mlékem 55% Mléčná vysokoprocentní (dark-milk) čokoláda s kozím mlékem s obsahem kakaové hmoty 55%. Vhodná pro milovníky neobvyklých chutí nebo pro ty, co hledají náhradu kravského mléka. Skvěle se hodí k lahvi dobrého vína a kozímu sýru. Celý popis
Katalogové číslo: d8e028b9
Čokoláda Jordis TRK - mléčná s kozím mlékem 55%
Mléčná vysokoprocentní (dark-milk) čokoláda s kozím mlékem s obsahem kakaové hmoty 55%. Vhodná pro milovníky neobvyklých chutí nebo pro ty, co hledají náhradu kravského mléka. Skvěle se hodí k lahvi dobrého vína a kozímu sýru.
Kakaové boby pro tuto tabulku jdou pečlivě vybrány a namíchány z odrůd Criollo a Trinitario od pěstitelů z Jamajky, Trinidadu a Mexika, kteří o kakaovníky i jejich plody pečují s láskou a důrazem na kvalitu.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Milk Bean to Bar Chocolate“
Složení: kakaové boby, kozí mléko, kakaové máslo, třtinový cukr. Může obsahovat stopy sušených lískových ořechů a mandlí.
Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm
Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.