Čokoláda Bonnat Apotequil 75%
Tato 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů odrůdy Porcelana – nejvzácnější a znalci čokolády nejčastěji opěvované kakaové odrůdy. Ač je Porcelana známá spíše z Venezuely, boby, z nichž je připravena tato čokoláda, pocházejí z Peru – pravděpodobně vlivem záměrného rozšiřování této vysoce aromatické odrůdy v době předkolumbovských indiánských civilizací. Celý popis
Katalogové číslo: b7eb721c
Tato 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů odrůdy Porcelana – nejvzácnější a znalci čokolády nejčastěji opěvované kakaové odrůdy. I když je Porcelana známá spíše z Venezuely, boby, z nichž je připravena tato čokoláda, pocházejí z Peru – pravděpodobně vlivem záměrného rozšiřování této vysoce aromatické odrůdy v době předkolumbovských indiánských civilizací.
Chuťový profil má na začátku malinko levandule, ale jinak je chuťové zázemí jemné, klidné a stinné. Znenadání však do něj vstřikují svěží pramínky ovocného sladko-kyselo-šťavnatého nektaru.
Získané ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2017 World Final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2019 World Final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
Složení: kakao, kakaové máslo, cukr.
Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:
- kakao a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného.
Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm
Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884.