Produkty
{{product.title}} {{(product.price | currency).replace(",00", "")}}
Kategorie
{{(basket.prices.totalPrice | currency).replace(',00', '')}}{{getBasketItemCount(basket.items)}}
{{basketItem.product.title}}
{{basketItem.product.title}}
{{ $index > 0 ? ', ' : '' }}{{ isColorParameter(parameter) ? getColorText(parameter) : '' }}{{ !isColorParameter(parameter) ? parameter : '' }}
{{(getProductPrice(basketItem) | currency).replace(',00', '')}}
{{additiveServiceWithPrice.name}}
{{(additiveServiceWithPrice.price | currency).replace(',00', '')}}
{{basket.coupon.name}}
-{{(basket.prices.totalDiscountPrice | currency).replace(',00', '')}}

Recepty

Jogurtový dort

K přípravě potřebujete:

Korpus:

  • 80 g – mouky
  • 80 g – cukru krupice
  • 1 lžíce oleje
  • 3 vejce

Postup:
Žloutky + cukr krupice ušleháme, pak přidáme olej, mouku a nakonec zlehka zamícháme ušlehaný sníh z bílků. Nalejeme do dortové  formy vyložené  papírem.  Pečeme při teplotě  160 °C.
Po upečení strhneme papír z korpusu a necháme vychladnout.
 

Náplň:

  • 500 ml – šlehačky
  • 500 g – odkapaného bulharského jogurtu
  • 50 g – želatinový stužovač za studena
  • 100 g – cukru krupice

Postup:
Jogurt + cukr  ušleháme, zvlášt ušleháme šlehačku, pak vše lehce zamícháme a nakonec přimícháme rozpuštěnou želatinu.
 

Postup:
Po zchlazení  korpus vložíme zpět do formy a nalejeme hotový jogurtový krém.  Dáme zchladit do lednice. Vyjmeme formu, boky dortu namažeme čokoládovou polevou a vršek zdobíme dle fantazie ovocem, čokoládou...

Musaka

K přípravě potřebujete:

  • 500 g – mletého masa
  • 1 kg – brambor nakrajené na malé kostičky
  • 250 g – nakrájených čerstvých nebo sterilovaných  rajčat
  • 1 velká cibule
  • 60 ml – olej
  • 250 ml - vody
  • 1 lžíce  - sladké papriky
  • sůl, pepř, čubrica, čerstvá zelená petržel

Postup:
Maso se rozmíchá s trochou vody a mletou červenou paprikou. Pak se přidají brambory, cibule, olej, sůl, pepř, čubrica, zelená petržel a voda, vše se důkladně promíchá a dá se péct na 200 °C do trouby. Po 20 min. se přidají nakrájená rajčata a vše se znovu promíchá. Vrchní část zahladíme do roviny, aby byla připravená  na zalivku, a upečeme do zlatova.
 

Zálivka:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce  –  hladké mouky
  • 500 g –  bulharského jogurtu
  • 200 ml –  mléka
  • na špičku nože - jedlá soda
  • sůl

Postup:
Vejce rozšleháme, pak přidáme mouku a rozmícháme do hladka. Na konec se zamíchají ostatní suroviny. Takto připravená zálivka se naleje na připravené zapečené brambory a nechá se do zlatova zapéct.
Hotová musaka se servíruje s bulharským jogurtem. Na vrchní část se dají dvě lžíce bulharského jogurtu.

Tarator – studená polévka

K přípravě potřebujete:

  • 2 kusy – na hrubo nastrouhané okurky
  • 250-500 ml - studené vody
  • 1 l - pravého bulharského jogurtu
  • 4 lžíce - oleje
  • 1 - 2 stroužeky česneku
  • Sůl, kopr - dle chuti
  • Kdo má  rád ořechy, tak přidá i mleté  vlašské ořechy.

Postup:
Všechny suroviny se smíchají dohromady. K taratoru se jí bílý čerstvý nebo nasucho opečený chléb.

Špenátová polévka

K přípravě potřebujete:

  • 500 g – čerstvého listového špenátu
  • 50 g – rýže
  • 75 ml – oleje
  • 1 l – vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 velká cibule na jemno nakrájená
  • sůl, pepř

Postup:
Cibuli osmažíme, aby byla sklovitá, pak se přidají ostatní suroviny a vaříme, až je rýže měkká. Do hotové polévky přidáme dvě lžíce bulharského jogurtu.

Rýže s cuketou

K přípravě potřebujete:

  • 1 kg – cukety nakrájené na kostičky
  • 2 střední cibule nakrájené na kostičky
  • 100 ml – oleje
  • 330 ml - vody
  • sůl, kopr, pepř

Postup:
Olej + cibule + rýže + sůl + kopr + pepř se orestují, až rýže zbělá. Pak přilejeme vodu a dáme na 200 °C do trouby. Po 20 min. se směs zamíchá a uhladí na zalití zalivky.
 

Zálivka:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce  –  hladké mouky
  • 500 g –  bulharského jogurtu
  • 200 ml -  mléka
  • na špičku nože - jedlá soda
  • sůl

Postup:
Vejce rošlehame, pak přidáme mouku a rozmícháme do hladka. Na konec zamíchají ostatní suroviny. Takto připravená zálivka se naleje na připravené zapečené brambory a nechá se do zlatova zapéct. Hotová rýže s cuketou se servíruje s bulharským jogurtem. Na vrchní část se dají dvě lžíce bulharského jogurtu.

Ajran – jogurtový nápoj

K přípravě potřebujete:

  • 500 g – bílého jogurtu
  • 250 ml – vody
  • sůl, může být i pepř, případně trochu prolisovaného česneku

Postup:
Jogurt s vodou důkladně rozšleháme kvedlačkou anebo ve šlehači. Podáváme ve sklenici dobře vychlazený. V Bulharsku se servíruje ke každému – i masitému – jídlu, což může být pro někoho trochu nezvyklé.
Je to nejlepší nápoj v horkém létě.

Přejeme dobrou chuť

Rychlá expediceExpedujeme do 1 dne
Výhodné cenyProdukty přímo od výrobce
Rychlá doprava Zasíláme pomocí ověřených doručovatelů
Široký sortiment produktů přímo od výrobce
Moderní eshop od  Webmiumeshop