Produkty
{{product.title}} {{(product.price | currency).replace(",00", "")}}
Kategorie
{{(basket.prices.totalPrice | currency).replace(',00', '')}}{{getBasketItemCount(basket.items)}}
{{basketItem.product.title}}
{{basketItem.product.title}}
{{ $index > 0 ? ', ' : '' }}{{ isColorParameter(parameter) ? getColorText(parameter) : '' }}{{ !isColorParameter(parameter) ? parameter : '' }}
{{(getProductPrice(basketItem) | currency).replace(',00', '')}}
{{additiveServiceWithPrice.name}}
{{(additiveServiceWithPrice.price | currency).replace(',00', '')}}
{{basket.coupon.name}}
-{{(basket.prices.totalDiscountPrice | currency).replace(',00', '')}}

BULHARSKÝ JOGURT OBSAHUJE JEDINEČNÉ MLÉČNÉ KULTURY

Zázračná bakterie Laktobacilus bulgaricus s výjimečnými vlastnostmi, která je obsažená v bulharském jogurtu, se nachází pouze na Balkánském poloostrově, hlavně v Bulharsku. Mimo území postupně degeneruje. Právě proto Bulharsko vyváží mléčné kultury po celém světě (např. Japonsko, Rusko, Korea, USA a Blízký východ).

Odkaz na ČT1

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096911352-objektiv/206411030401022/obsah/95024-bulharsko-jogurty

video - Ukázka výroby tradičního bulharského jogurtu

Elixír zdraví a mládí - nejpřirozenější přírodní strava

Mléčné výrobky s živými mléčnými kulturami jsou od počátku vzniku člověka základním zdrojem života a zdraví.

Bulharsko je známé dlouhověkostí svého obyvatelstva. To je dáno právě velkou každodenní konzumací jogurtů a mléčných výrobků s živými kulturami. Před 100 lety, v roce 1905, bulhar Stamen Grigorov objevil příčinu kvašení bulharského jogurtu. Jsou jí dvě bakterie – lactobacillus bulgaricus a Strepcoccus termophilus. Životodárný produkt ale znají v Bulharsku ještě od dob osídlení thráckými kmeny. 

V Bulharsku je jogurt známý od 13. století. Existují listiny v bulharském i jiných jazycích, které potvrzují, že výrobek byl používán v národním lékařství celá staletí. Poprvé se o jogurtu zmiňuje v písemné podobě v 8. století pramen, který turecky píše o „jogurut“. O několik století později se jméno změnilo na „jogurt“. Avšak podle historiků je slovo „jogurt“ hunsko-altajského původu a tak je spojeno s Prabulhary. „Jog“ znamená „hustý“ a „urt“ = mléko. Jsou zachovány údaje, že Čingischán dával armádě jako potravu jogurt. V západní Evropě se podle pramenů jogurt objevil v roce 1644. Podle legendy vyléčil z průjmu Turek ovčím jogurtem franckého imperátora Ludvíka XI., píše Nevena Mirčeva v Standartnews.  

Bulharský jogurt s živými mléčnými kulturami, Lactobacillus delbrueckii sp. bulgaricus a Strepcoccus salivarius sp. Thermophilus, žijící v symbióze. 

Jogurt je potravina, která by v našem jídelníčku rozhodně neměla chybět. Je důležitá pro naší mikroflóru v žaludku a tím blahodárně působí na trávicí ústrojí. Jogurt obsahuje probiotické látky. Proabiotika jsou přípravky obsahující symbiotické živé mikroorganizmy v lyofilizované a fermentované podobě, které jsou užívány s cílem vyloučit a zmírnit účinky škodlivých faktorů a příznivě ovlivňovat organizmus. Probiotika se používají po léčbě antibiotiky.

bulharský jogurt zabraňuje rozšiřování nežádoucích bakterií ve střevech
​bulharský jogurt je bohatý na vitamíny A, B2, B12, D, kyselinu listovou 
bulharský jogurt je zdrojem vápníku a fosforu, konzumace bulharského jogurtů zvyšuje obranyschopnost imunitního systému organismu 
bulharský jogurt je dobře stravitelný, doporučuje se v dietách 
bulharský jogurt je dobrým zdrojem bílkovin
bulharský jogurt obsahuje jedinečné mléčné kultury
bulharský jogurt podporuje růst a vývoj dítěte.
 
Jogurt je potravina, která by v našem jídelníčku rozhodně neměla chybět. Je důležitá pro naší mikroflóru v žaludku a tím blahodárně působí na trávicí ústrojí. Jogurt obsahuje probiotické látky. Proabiotik jsou přípravky, obsahující symbiotické živé mikroorganizmy v lyofilizované a fermentované podobě, které jsou užívány s cílem vyloučit a zmírnit účinky škodlivých faktorů a příznivě ovlivňovat organizmus. Probiotika se používají po léčbě antibiotiky.

Každodenní konzumací bulharského jogurtů s živými mléčnými  kulturami snižujeme riziko různých onemocnění (např. rakovina, plísňové onemocnění, zažívací potíže).

Společný název pro mléčné bakterie, které zabezpečují v mikroflóře několik funkcí, je Lactobacilus acidophilus.

V zažívacím traktu mléčné bakterie vytvářejí příznivé prostředí pro mikrobiologickou rovnováhu a vytvářejí přirozenou barieru infekčním bakteriím.
Mléčné bakterie  podporují vylučování exkrementů a prospívají střevní mikroflóře. Působí proti průjmu, zácpám a nadýmání, jsou příznivé na střevní onemocnění, fermentují cukr, omezují hnilobné procesy a snižují riziko výskytu karcinomů ve vaginálním prostředí, brání přemnožení patogenních organismů, zmírňují chronické výtoky, zabraňují infekci v dutině ústní, podporují odolnost organismu. Vhodné proti alergiím. Zmírňuje záněty. 

Jogurt redukuje hladinu cholesterolu v krvi. 
Bakterie mléčného kvašení ve velké míře rozhodují o tom, jaký bude náš zdravotní stav, jak bude vypadat naše kůže a pleť.

Upozornění !!
S přídavkem cukru do jogurtu dojde v důsledku tvorby kvasinek ke zhoršeni jeho stravitelnosti.
Pro léčebné účinky jsou vhodné neochucené bílé jogurty s živými  mléčnými kulturami. Mléčné výrobky jsou přirozeně biologicky konzervovanými výrobky. 

Rychlá expediceExpedujeme do 1 dne
Výhodné cenyProdukty přímo od výrobce
Rychlá doprava Zasíláme pomocí ověřených doručovatelů
Široký sortiment produktů přímo od výrobce
Moderní eshop od  Webmiumeshop